Спецрепортаж . Спортивна молодь – здорова нація.

1789

Спортивна молодь – здорова нація. Окрім святково-розважальної програми, День захисту дітей у Волочиську запам’ятався відкриттям нових дитячих майданчиків. Тепер, як кажуть місцеві, аби позайматися фізкультурою дітям не доведеться їздити аж до центру міста.

Символічно 1-го червня до свята всієї малечі у Волочиському районі відкрили одразу кілька нових об’єктів дитячого благоустрою. Так, у перший день літа завирувало життя на новому спортивному  майданчику, що у мікрорайоні Волочиськ-1.  Місцеві жителі кажуть, потреба в облаштуванні такого місця була неабияка. Адже, дотепер щоб позайматися спортом дітям доводилося їздити в іншу частину міста.

Тривалий час ця територія була пусткою. Тут росли чагарники та купи сміття. Тепер на їх місці красується повноцінне спортивне містечко з сучасними тренажерами та різним спортивним інвентарем.

Зробити благоустрій ділянки виявили ініціативу місцеві мешканці. А втілити її в життя вдалося завдяки спільній роботі керівництва міста, небайдужих громадян та фінансової підтримки благодійного фонду народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми поруч».

Аби увіковічнити довгоочікувану подію, місцеві мешканці спільно з гостями, що завітали на відкриття, посадили навколо майданчика двадцять два вічнозелених красені, які до того ж в майбутньому слугуватимуть дітям затінком.

Та на цьому спортивне свято не завершилося. Епіцентр події перемістили в місцевий клуб, де в перший день літа свої двері для дітей відчинив новий тренажерний зал. За кошти громади в одному з порожніх приміщень зробили ремонт. Спортивне обладнання придбали за кошти державної субвенції, в виділенні якої посприяв нардеп Сергій Лабазюк.

Тренажерний зал щойно відкрили, а місцева молодь певна, пустувати він точно не буде. У перший же день випробували спортивне обладнання прийшло більше десятка місцевих юнаків. Кажуть,  на його відкриття чекали із нетерпінням. Адже, до цього доводилося їздити займатися в іншу частину міста. А ще крім зручного місця розташування, перевага нового зала в тому, що тут можна займатися безкоштовно.

Побільшало можливостей для розвитку молоді і у селі Копачівка, Волочиського району. Тут теж запрацював тренажерний зал для юних спортсменів.  Раніше крім шкільного майданчика варіантів для дозвілля дітей у селі не було. Нове місце для занять спортом облаштували у будівлі старостату. Сюди придбали тренажери для розвитку всіх груп м’язів та інвентар для ігрових видів спорту.

Частину коштів – 30 тисяч гривень на облаштування нового об’єкту благоустрою виділила Волочиська міська рада. Решту необхідної суми, а це близько 80-ти тисяч гривень спрямували з державної субвенції, виділеної за сприяння депутата Верховної Ради Сергія Лабазюка. Нардеп переконаний, підтримка молоді та створення належних умов для розвитку дітей сьогодні має бути в пріоритеті роботи влади.

Парламентар принагідно на власному прикладі закликав молодь до активного відпочинку та здорового способу життя. Й запевнив, що гарний фізичний стан є запорукою успіху в дорослому житті.

 

 

" " " "