Спецрепортаж . У Хмельницькій дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відзначали ювілей .

920

Місце творчості та знань. 24 жовтня ювілей відзначали у Хмельницькій дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Вже п’ятдесят років поспіль у цих стінах діти пізнають усі тонкощі творчості. Переважна більшість випускників поєднує своє життя з вибором творчої професії. Так склалося і у Костянтина Кравчука – випускника 2003 року. За роки навчання він здобув важливий досвід. У подальшому це допомогло вступити до вищого навчального закладу. Нині ж з трепетом згадує свого першого вчителя, який заклав у душу учня любов до мистецтва.
Інна Самушко – одна із тих випускниць, хто повернувся викладати у художню школу. Для нового покоління дівчина розповідає про історію мистецтва.
На її вибір безпосередньо вплинула перша вчителька.
Привітати з ювілеєм усіх дотичних до школи прийшов і перший вчитель. Пригадує – півстоліття тому у Хмельницькому та й в області в цілому з’явилося перше приміщення, де навчали дітей прикладному мистецтву. Тоді впроваджували такі стандарти навчання, які приймають і сучасні викладачі.
Та за 50 років змінилося чимало. Орендовані приміщення замінили на зручні художні кімнати. Кілька років тому капітально відремонтували виставкову залу. Замість трьох перших класів на початку історії школи тепер працює майже сімдесят.
На цьому не зупиняються. Протягом року планують облаштувати клас кераміки.
До вітань долучилися й помічники народного депутата України Сергія Лабазюка. Вони подарували закладу новенький телевізор та відзначили педагогів грошовими винагородами.

" " " "