Спецрепортаж . Як Старокостянтинів День Святого Миколая відзначав .

1931

До зими, а зокрема до Дня Святого Миколая, у Старокостянтинові почали готуватися заздалегідь. Для малечі закупили солодощі, для родин атовців – подарунки, а для усіх містян – нову штучну красуню. Монтувати новорічну ялинку розпочали у вівторок 11-го грудня.

А вже 19-го грудня відбулося офіційне відкриття головної красуні. Щоправда урочиста подія відбулася ближче до вечора, а ось Святий Миколай до Старокостянтинова завітав з самісінького ранку. До малечі заглянув під подушку, а ось до очільника міста – разом з народним аматорським хором «Доброслав».

Так, народний аматорський хор «Доброслав» привітав голову Старокостянтинова Миколу Мельничука з днем ангела, а далі сам очільник пішов вітати наймолодших жителів міста. Спочатку міський голова завітав до гімназистів.

Далі очільник міста з Днем Святого Миколая привітав дошкільний навчальний заклад №5.

Не залишив без солодких подарунків Микола Мельничук і шостий дитячий садок.

З солодкими подарунками Микола Мельничук навідався і до дошкільного навчального закладу №7.

Далі вітання Днем Святого Миколая та солодкі подарунки від міського голови приймали ліцеїсти.

До першої школи Микола Мельничук завітав не тільки з солодощами. Головний подарунок, запевнив міський голова, навчальний заклад отримає наступного року.

Подарунки від міської влади у день Святого Миколая отримали й родини загиблих у АТО.

Від родин на день ангела Микола Мельничук також отримав подарунок.

А вже ближче до вечора на площі поблизу міської ради почали сходитися люди. Збиратися тут у день Святого Миколая вже стало гарною традицією. Тож 19-го грудня сюди сходиться чи не усе місто. Наймолодші старокостянтинівці займають місця попереду або ж на плечах у батьків, старші – трішки далі.

Від дорослого до малого: в очах кожного – цікавість і усі чекають одного – того моменту, коли засяє головна ялинка міста.

Далі – не менш цікаво – старокостянтинівські хороводи.

А далі пісень співали чарівні янголятка, а продовжилося святкове дійство народними гуляннями та різдвяними звичаями.

Штучну ялинку, навколо якої і розгорнулося святкове дійство, придбали цього року. Вона разом з прикрасами, гірляндами та усім необхідним інвентарем міській раді обійшлася у чималу копійчину, втім, каже міський голова, жителі міста такої краси – варті.

До цього року, каже міський голова, такої красуні у Старокостянтинові не було. Це – перша штучна ялинка, яку отримали жителі міста і що важливо – на кілька років. Оцінили зимову обновку і самі старокостянтинівці.

Новорічна красуня одразу ж полюбилася жителям міста. А радуватиме нова зимова візитівка старокостянтинівців цілий місяць, починаючи від Святого Миколая і аж до Йордану.

Відкриття головної красуні дало офіційний старт зимовим святам у місті. Розпочали з Святого Миколая, а далі – Новий рік, Різдво, Василя та Йордан. Усі свята у  Старокостянтинові запрошують зустрічати разом.

 

" " " "