«Співпраця бізнесу та закладів професійної-технічної освіти».

952

«Співпраця бізнесу та закладів професійної-технічної освіти». Курс на економічний розвиток країни нині шукали освітяни спільно з представниками бізнесу.  Робили це за круглим столом,  який зініціював народний депутат України – Сергій Лабазюк.

Освітяни, студенти профтехучилищ, представники влади та бізнесу зустрілися за круглим столом.  Таким чиномпрагнуть порозумітися і налагодити взаємну співпрацю. Ініціатором такого діалогу став народний депутат України – Сергій Лабазюк.

Нині в Українімаємо гострий дефіцит робітничих кадрів. А методи підготовки кваліфікованих фахівців дещо застаріли. Як результат –  не всі випускники ПТУ можуть вдало застосувати теоретичні навички на практиці. Відтакбагатьом роботодавцям шкода власних ресурсів та часу, аби перенавчати робітників.

Своєю  чергою, освітяни говорять  про відсутність  комунікації з бізнесом. Адже там мають зорієнтувати яких саме фахівців хочуть бачити у себе.  Також нарікають на скупе фінансування галузі, застарілу матеріально-технічну базу та невідповідну зарплату для представників робітничих професій.

Аби повернути престиж робітничих спеціальностей треба змінити підходи до навчання, – вважають учасники заходу. Професійно-технічна освіта в Україні має орієнтуватись  на попит ринку та інноваційні підходи.  Проте без підтримки на державному рівні – не обійтися.

На законодавчому рівні питання обіцяє вирішити народний депутат України – Сергій Лабазюк. Причому зробити це  якнайшвидше  – впродовж кількох місяців.

" " " "