Спроба попрацювати на російські спецслужби виявилася невдалою

311

Хмельничанина який працював на окупаційні спецслужби затримали співробітники Служби безпеки України. Громадянин ще у 2021 році, перебуваючи на тимчасово окупованій території України, він погодився “попрацювати” на ворожі розвідувальні структури.

“ЗАВДАННЯ ХМЕЛЬНИЧАНИН ПОЧАВ ОТРИМУВАТИ 24 ЛЮТОГО ПІСЛЯ ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ РФ НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ. ЗАДАЧА ПОЛЯГАЛА В ТОМУ, ЩОБ ЗІБРАТИ ТА ПЕРЕДАТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ВІЙСЬКОВІ ОБ’ЄКТИ ТА ОСОБИСТІ ДАНІ ВІЙСЬКОВО СЛУЖБОВЦІ ТА ЇХНІ РОДИНИ. А ТАКОЖ МАЙНО ЯКИМ ВОНИ ВОЛОДІЮТЬ.” – ПОВІДОМЛЯЮТЬ ДЕТАЛІ, В УПРАВЛІННІ СБУ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ.

Наразі фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України.

“ДЕРЖАВНА ЗРАДА КАРАЄТЬСЯ ПОЗБАВЛЕННЯМ ВОЛІ НА 15 РОКІВ АБО ДОВІЧНИМ УВ’ЯЗНЕННЯМ. ВОДНОЧАС ВІД КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ ГРОМАДЯНИ, ЯКІ НЕ ВЧИНИЛИ ЖОДНИХ ДІЙ НА ШКОДУ ДЕРЖАВНІЙ БЕЗПЕЦІ І ДОБРОВІЛЬНО ПОВІДОМИЛИ ПРАВООХОРОНЦЯМ ПРО ОБСТАВИНИ ВЕРБУВАННЯ,” – НАГОЛОСИЛИ В СБУ.

Завдяки роботі на випередження, контррозвідникам вдалося оперативно припинити діяльність громадянина, що могла зашкодити безпеці держави.

" " " "