Стали відомі прізвища кандидатів на відзначення обласної премії імені Т. Г. Шевченка.

986

Шість претендентів подали цьогоріч  свої кандидатури на відзначення обласною премією імені Тараса Шевченка. Понад двадцять років  цю престижну нагороду отримують діячі культури, літератури та мистецтва. Спеціальна комісія розглядає  творчу діяльність кожного з номінантів протягом усього періоду творчості.

Шість претендентів – одна нагорода. Спеціальна комісія з визначення кандидатів щороку прискіпливо розглядає документи усіх, хто подав заявку на участь. Склад комісії , кажуть в управлінні культури, періодично змінюють та запрошують щоразу нові обличчя, що фахово здатні оцінити вклад номінантів у мистецтво та культуру.

Відродження національної культури, популяризація мови та діяльність пов’язана  з життям та творчістю Великого Кобзаря – головні вимоги до претендентів на нагороду.

Шляхом голосування  обласну премію імені  Тараса Шевченка  учасники засідання  присудили  двом номінантам – артисту хору ансамблю «Козаки Поділля» Степану Дробіту та подільському письменнику Петру Малішу. Кожен з них отримає по 5 тисяч гривень та диплом лауреата. Урочистості відбудуться 9 березня в обласній філармонії.

 

 

" " " "