Стали відомі майбутні ціни на проїзд в громадському транспорті

У Хмельницькій міськраді винесли на обговорення питання про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті

995

Депутати Хмельницької міськради винесли на обговорення проект рішення “Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів у громадському транспорті загального користування». Про це повідомило видання “ХМ ІНСАЙД”.

Деякий час тому ми вже інформували, що хмельницька місцева влада має намір збільшити вартість проїзду в усіх видах громадського транспорту, оскільки наразі ця галузь стала збитковою. Особливо болюче по галузі пасажирських перевезень вдарила пандемія коронавірусу.

Протягом останнього часу представники міськради та безпосередньо перевізники збирали необхідну інформацію, проводили розрахунки та аналіз. Опираючись на результати проведеної роботи, можна зробити наступні прогнози стосовно цін на проїзд у міському громадському транспорті, котрі будуть встановлені вже найближчим часом:

На маршрутах електричного транспорту:

– при готівковому розрахунку – 5 грн 50 коп за одну поїздку;

– для власників електронного квитка – 5 грн за одну поїздку.

На автобусних маршрутах загального користування:

– при готівковому розрахунку – 8 грн за одну поїздку;

– для власників електронного квитка – 7 грн за одну поїздку.

Читайте також: В травні побутових споживачів переведуть на річний тариф на газ, але це може бути невигідно

За інформацією міськради, цим проєктом планується «забезпечення безпеки та якості транспортного обслуговування населення на автобусних маршрутах загального користування та електричному транспорті у місті, створення прозорого конкурентного середовища, збільшення ефективності використання рухомого складу».

А також, приведення у відповідність тарифів на послуги з перевезення пасажирів до економічно обґрунтованого рівня і розрахункових витрат суб’єктів господарювання, які надають відповідні послуги.

З повним текстом проєкту та аналізу регуляторного впливу можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються в письмовому вигляді упродовж одного місяця (30 календарних днів) з дня оприлюднення проєкту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу за адресою: м. Хмельницький, вул. Сковороди, 12, тел. 79-55-25, 79-55-77, або на електронну адресу – ytiz-km@ukr.net.

 

" " " "