СТАРТ ОСІННЬОГО ПРИЗОВУ

407

Від початку жовтня на всій території Хмельницької області розпочинається осінній призов. Прийматимуть новобранців у нових комісіях, що утворились у період децентралізації.  Обласний військомат прийме 582 юнаки, що у порівнянні з минулим призовом – на 7 менше.  Через пандемію змінились і умови прийому.  Обов’язковим стане здача тесту на Ковід прямо під час комісії.

3 1го жовтня 2021 року розпочинається призовна кампанія до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Проводитимуть призов юнаків у період з жовтня по грудень цього року. До Збройних сил України планують прийняти 272 призовники з Хмельницької області.  До  Нацгвардії – 200 осіб, до держслужби Спеціального Транспорту – 25, до Держприкордонної служби – 85 осіб.   Всього за призовний період приймуть 582 подолянина.  Загалом підлягає до призову 20 тис. населення. Попередньо перед проходженням строкової служби юнаки пройдуть підготовку у навчальних центрах з 5-го жовтня.

Як зазначає військовий комісар, за час децентралізації на Хмельниччині створили 9 призовних комісій – 6 у містах і 3 у районах. Під час призовної кампанії в умовах жовтої карантинної зони юнаки повинні пройти швидкий тест на Ковід-19. При негативному результаті чоловіків відправлятимуть на збірний пункт.

Через низку причин призовник має право взяти відстрочку від проходження служби в армії. За словами начальника сектору комплектування, однією з них є релігійні переконання. Натомість йому пропонується пройти альтернативну службу.

До 1го жовтня необіхдно написати заяву у військовому комісаріаті. Наразі їх розглядають у нових районних або міських призовних комісіях. За час весняного призову Хмельницький комісаріат повністю реалізував план. Тоді призвали до лав ЗСУ 589 юнаків. Вік призовників залишається незмінним: від 20 до 27 років. Також через цьогорічні зміни у Кримінальному кодексі  України збільшилась міра покарання за відхилення від строкової служби.  Передбачаються штрафи а також загрожує позбавлення волі строком до 3х років або від 3х до 5ти років.  Наприклад, минулого року приблизно 40% новобранців не з’явились у збірні пункти.

" " " "