Старт ЗНО

1719

Перший – надважливий. Обов’язковим для всіх тестом з української мови та літератури розпочалося  зовнішнє незалежне оцінювання. За результатами кількох тестів і  буде вирішуватися  доля випускників. Для вступу у вищі навчальні заклади школярам потрібно набрати мінімум 124 бали. Що вищий показник –  відповідно вищий рівень в рейтингу обраного вузу.  

Кілька сотень школярів з десятої години ранку вишикувалися під стінами одного із міських навчальних закладів аби здати тест із зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідальні за тестування кажуть, зроблять все, щоб іспит пройшов згідно всіх освітніх норм.

Переживання видно чи не в кожного старшокласника. Навіть на вулиці школярі повторюють вивчений матеріал. Адже саме з їхнього результату буде відомо, чи зможе абітурієнт подати документи до бажаного навчального закладу. До прикладу, одинадцятикласник Євгеній для себе вже обрав майбутню професію та заклад.

Учасникам тестування, аби пройти та, зрештою, мати змогу скласти іспит, при собі потрібно мати певні документи. Та й сісти за парту  просто так не можна, все має бути за правилами.

Маргарита – студентка Хмельницького музичного училищу ім. Владислава Заремби. Дівчина планує вступати у консерваторію, навчання в котрій також потребує складання іспиту. До самого ЗНО дівчина готувалася ретельно, тому займалася з репетитором. Каже, вартувало недорого.

Вже 25 травня на школярів чекатиме тестування із іноземних мов.

 

" " " "