Стартував осінній призов до війська

922

1 жовтня в Україні стартувала осіння призовна кампанія, котра триватиме до 30 листопада. Всього армійські лави повинні поповнити більше ніж пів тисячі мешканців Хмельниччини. До слова, тим хто намагатиметься уникнуть служби у війську загрожує реальний термін ув’язнення – до трьох років.

550 подолян покличуть до війська восени 2017-го. Призову на строкову службу підлягають чоловіки віком від 20 до 27 років, тоді як 18-19-річні юнаки також будуть викликатись на призовні комісії, але служити підуть лише у випадку особистої згоди і за умови укладення контракту. Тож 359 мешканців Хмельницької області поповнять лави Збройних сил, 160 Національної гвардії та 51 чоловік Державної служби спеціального транспорту. До слова, ті хто отримали повістки мають право замість проходження строкової служби, підписати контракт.

Строковики проходитимуть службу у всіх регіонах України, за виключенням зони проведення антитерористичної операції. Не мине армія тих, хто отримав офіцерське звання під час навчання у ВУЗах. Військова служба офіцерів запасу за призовом триватиме 18 місяців. Служитимуть вони на керівних посадах, котрі відповідають отриманим ними званням.

За ухиляння від обов’язкової служби у війську світить реальний термін ув’язнення – до трьох років. Триватиме призов з першого жовтня по тридцяте листопада.

 

 

 

 

" " " "