Столиця залишається лідером серед українських міст

1206

Столиця залишається лідером серед українських міст за темпами оновлення і розвитку інфраструктури. У цьому році в Києві будуватимуть нові станції метро, школи, мости і відремонтують ще 300 кілометрів доріг. Мер столиці підбив підсумки роботи Київської влади в минулому році та окреслив плани на 2018-й.

Таке звичне для українців слово «криза» жодного разу не прозвучало в звіті мера Києва Віталія Кличка. 2017-й став для Столиці, за загальними оцінками, роком сталого розвитку. Додаткові доходи і ефективне використання бюджету дозволяють збільшувати витрати як на великі інфраструктурні проекти, так і на соціальну сферу – охорона здоров’я, освіта, соціальний захист.

10 нових дитячих садків у Києві відкрили торік, ще 8 збираються побудувати та відреконструювати в цьому. Чергу в дошкільні установи скоротили в 3 рази за 3 роки. Оновили 120 міських парків та скверів. Відкрили оновлений історичний Київський велотрек, що роками стояв в занепаді і під загрозою забудови. А в цьому році розпочнеться реконструкція іншого легендарного об’єкту – стадіону Старт, на якому в 1942 році відбувся “матч смерті”. Один з найбільших інфраструктурних проектів в країні – нова гілка Київського колектора теж був втілений і запущений у столиці в 2017 році. Відновлено 20 шляхопроводів. Закупили десятки нових сучасних трамваїв, автобусів, тролейбусів. За минулих 2 роки відремонтували майже третину всіх київських доріг, більшу частину з цих шляхів – в 2017.

Стільки ж магістралей в Києві обіцяють відремонтувати і цьогоріч. Окремий напрямок – розвиток публічних просторів і туристичної інфраструктури. У 2018-му на реконструкцію чекають знамениті київські локації – такі як Володимирська гірка, Поділ, Труханів острів.

 

" " " "