СТОЛИЦЯ – ЛІДЕР

393

Лідером серед міст України за багатьма інфраструктурними та соціальними напрямками залишається столиця. Про це свідчать дані, які оприлюднив мер Києва Віталій Кличко під час свого традиційного щорічного звіту про роботу міської влади.

Стратегічні напрями, на яких столична влада концентрує свої зусилля, залишаються незмінними. Особива увага до галузей освіти та медицини. Наприклад, за 7 останніх років фінансування сфери освіти з бюджету Києва зросло у 5 разів – до 26 мільярдів гривень.

На боротьбу з коронавірусом столиця цього року виділила 266 мільйонів гривень, за час пандемії – понад 1 мільярд: на придбання обладнання, лабораторій, ПЛР-тестів, ліків, засобів індивідуального захисту. Ще один мільярд двісті мільйонів гривень пішли з міського бюджету цього року на доплати медикам. Також Київ – лідер у країні за рівнем вакцинації населення від коронавірусу.

Незважаючи на стрімке зростання цін на енергоносії, у Києві цього опалювального сезону не збільшили вартість тарифів для населення. Для цього із міського бюджету виділили додатково 2 мільярда гривень. Залишається столиця і лідером з оновлення дорожньої інфраструктури. Цього року у Києві відремонтували ще 198 об’єктів.

У столиці триває реконструкція парків та скверів, відкривають оновлені громадські простори та туристичні локації. Також цього року здійснили реставрацію єдиного в Україні театру оперети. І особливу увагу сьогодні в столиці приділяють питанням безпеки. Регулярні тренування бригади місцевої територіальної оборони, набір резервістів.

" " " "