ТВОРЧІСТЬ НАШИХ

297

Обласний музей відкриває вернісаж картин хмельницьких художників. Тут представлені картини митців, які тривалий час працювали у нашому місті. Це Микола і Людмила Мазури, Олександр Антонюк, Олег Демко та багато інших. Вони своїми працями представили Хмельниччину у мистецькому просторі. Спеціалістка музею каже, саме їх роботи обрали для виставки.

Чимало робіт представлені у галереї. На деяких з них зображені портрети, натюрморти та пейзажі, створені наприкінці минулого століття. Деякі з них написані декілька років тому. Фахівці музею кажуть, місто знане своїми митцями, та багато хто вважає його провінційним. Тому і створили виставку, аби показати і довести, що Хмельницький культурний.

Пані Антоніна розповідає, обрали ті чи інші полотна тому, що майстри безліч разів демонстрували свої твори саме у цьому музеї. І запевняє – за весь час вони у певному сенсі стали друзями.

Кажуть, відбирати картини було складно. Звертали увагу на те, з якого матеріалу створені малюнки. Тож на стінах переважно висять твори написані різноманітними фарбами. Що і дозволяє зберігати їх у музеї тривалий час. Сама ж експозиція триватиме до грудня наступного року.

" " " "