“Стоп культурний карантин”

1273

Промені світла у нічному небі. Хмельницький долучився до всеукраїнської акції “Стоп культурний карантин” на підтримку індустрії розваг. На Проспекті Миру о 10 годині вечора організатори  уввімкнули прожектори. У такий спосіб намагалися привернути увагу держави до креативної сфери. Кажуть, план виходу з карантину розроблений для всіх галузей, крім культури.

“Якщо нас не чують, то нас побачать”. Нічне небо 2 десятків українських міст пронизили промені світла. У Хмельницькому акція відбулася на Проспекті Миру поблизу зупинки «Медтехніка». Задіяли 32 прожектори.

Ініціатор акції – музичний форум Kyiv Music Days. Два місяці карантину позаду, але у галузі креативної індустрії  і досі не має плану виходу з нього,кажуть організатори.У культурній галузі України офіційно працює понад 250 тисяч людей. Це технічні і творчі працівники, котрі беруть участь в організації розважальних заходів.

Два місяці карантину для колективу обласного академічного театру імені М.Старицького минули у “творчому перезавантежненні”. Працювали за мірою необхідності лише господарські служби.

12 травня у театрі відновили репетиції. Артисти готуються дати виставу просто неба. І думають як працювати, коли закінчиться карантин.

" " " "