Сторіччя безоплатної допомоги. Нині 97 років від офіційного заснування «Червоного хреста» в Україні

1210

Сторіччя безоплатної допомоги. Нині 97 років від офіційного заснування «Червоного хреста» в Україні. Саме 13 липня 1920-го Рада Народних Комісарів УРСР прийняла ухвалу про створення цього Товариства. Щоправда тоді минуло два роки від фактичної появи цієї організації на теренах сучасної України. Представники нинішнього «Червоного хреста» відзначають 18 квітня професійне свято. Та нині розповіли нашим журналістам, з якими проблемами їм доводиться боротися зараз.

Вони допомагали майже тисячі немічних по області, та держава вирішила від них позбутися. З кінця минулого року півтора десятка патронажних медсестер хмельницького «Червоного хреста» залишилися без роботи.

Коли розпочалася війна на сході й переселенці масово ринули зокрема й на Хмельниччину, «Червоний хрест» активно їм допомагав. На щастя, більшість із тимчасово переміщених осіб, вже осіли у Хмельницькому: знайшли роботу і житло. Нині ж допомагають нужденним хмельничанам, переважно одягом та взуттям.

Втім, кажуть одягу й взуття – достатньо. Нині потреба у підгузках для дітей і дорослих та в інших засобах для гігієни. Крім того, вже планують організовувати благодійні акції, що допоможуть малозабезпеченим сім’ям відправити дітей до школи.

 

" " " "