Кілька родин залишилось без квартир через пожежу

2533

2 липня у Хмельницькому сталась пожежа. Горів торговельно-виробничий комплекс. Пожежа розгулялась з такою силою, що полум’я перекинулось на сусідній будинок. Новозбудовані квартири на третьому та четвертому поверхах вигоріли вщент. Люди, які кілька років чекали на переїзд до власної оселі – в одну мить втратили все.

Пані Світлана – власниця квартири у будинку на Старокостянтинівському шосе 26. Вона одна з багатьох, хто 2 тижні тому за одну ніч втратили свою домівку. 2 липня загорівся торговельно-виробничий комплекс. Пожежа була настільки сильна, що плум’я перекинулось на покрівлю сусіднього будинку, де новозбудовані квартири були вже майже готові до здачі.

Квартири на 4-му поверсі згоріли вщент. Полум’я знищило все. Пані Юлія каже, збирали гроші на цю квартиру 5-ть років. З чоловіком та сином мріяли, як заїдуть у власне житло. Ремонт у квартирі майже закінчили. Сьогодні тільки залишки плитки на стінах нагадують про затишне сімейне гніздечко.

Постраждали кілька квартир і на третьому поверсі. Люди кажуть – погоріли навіть труби.

Постраждалі від пожежі намагаються звернути якомога більше уваги до своєї біди. Кажуть, якщо ззовні подивитись на будинок, то і не скажеш, що він постраждав від пожежі. Але в середині справжнє пекло. Найстрашніше те, що дах будинку за планом зроблений з дерев’яним перекриттям. Воно і постраждало найбільше. Погорільці кажуть, нині дах тримається на чесному слові. І якщо у місті розгуляється негода – дах просто розсиплеться. Власники квартир в розпачі. Хто винен у пожежі і чи відшкодує хтось збитки – головні питання, що хвилюють людей.

Міський голова запропонував усім учасникам та постраждалим від пожежі зібратись у вівторок в міській раді. Запросять поліціянтів, пожежників, забудовників та власників квартир. Спільними зусиллями хочуть розібратись хто кому що винен і як допомогти людям. Про результати зустрічі ми розповімо вам у наступних випусках новин.

 

" " " "