Студенти ХНУ стали донорами

989

«Поділися кров’ю – подаруй краплину надії». Студенти Хмельницького національного університету стали донорами, щоправда не вперше. Проект здачі крові у навчальному закладі започаткували минулоріч у квітні. Так за рік університетська родина здала понад 50 літрів крові. Роблять це студенти абсолютно безкоштовно, більше того, навіть не отримують обіцяні державою пільги.

Ангеліна Король краплину надії дарує вже вдруге. До цього, каже дівчина, якось не складалося,  а тепер здавати кров стало покликом душі.

Студенти Хмельницького національного університету ділилися кров’ю не вперше. Соціальний проект «Стань донором – подаруй краплю надії» у навчальному закладі започаткували минулоріч у квітні. Так за рік університетська родина здала понад 50 літрів крові.

А ось за таку добродушність, виявляється, є винагорода, починаючи від вихідного дня, безоплатного проїзду та навіть до грошових виплат у розмірі чвертьстипендії. Принаймні такі пільги для донорів гарантує український законодавець.

Та ось хмельницькі студенти кров здають абсолютно безкоштовно. Будь-яких гарантованих державою пільг вони не отримують. Немає на Хмельниччині і програми розвитку донорства. Остання діяла до 2005-го року, тепер, кажуть студенти вже й віри не ймуть, що документ запрацює знову.

Та навіть така підтримка, кажуть студенти, не перешкода робити добро. Більше того, кожен з них впевнений, коли здає кров – комусь подарує краплину надії.

" " " "