Субсидії для хмельничан. Коли та кому треба звертатися?

1158

Сорока одній  тисячі хмельницьких сімей   управління соцзахисту перерахувало субсидії.  Ще п’ятьом  держава надання допомоги відтермінувала. Сталося це через комунальні борги або недостатню кількість довідок.

Черговий опалювальний період  розпочнеться вже за декілька днів. А от перерахунок субсидій стартував ще з травня. За  цей час дані минулорічних по давачів заяв у відділі соціального захисту міста опрацювали автоматично. Для більшості сімей не потрібно звертатися повторно – більш як 90 відсотків з них вже нарахована пільга при оплаті  комунальних платежів.

Як кажуть в управлінні, документи про перерахунок  відправляють у комунальні підприємства. Тож дані про пільгу при оплаті будуть відображатися на платіжних повідомленнях.

З початку жовтня для тих, хто вперше хоче звернутися за субсидією, є два місяці для подачі заяви – поштою або особисто. Всі дані ретельно перевіряються – для недобросовісних заявників передбачена  відміна пільг.

Серед  змін для отримувачів субсидій цього року – зміна житлової площі. Це, здебільшого, стосується самотніх пенсіонерів.

Поки в управлінні соціального захисту очікують офіційного початку опалювального сезону- саме від того часу розпочнеться  розрахунок за тепло згідно нарахованих субсидій.

 

" " " "