Сучасний свинокомплекс Групи компаній VITAGRO працює у селі Зайчики

2292

Мінімум ручної праці, максимум комфорту. Сучасний свинокомплекс Групи компаній VITAGRO працює у селі Зайчики, Волочиського району. Там утримують понад 10 тисяч тварин. При цьому майже усі процеси на фермі автоматизовані, що значно спрощує життя тамтешнім працівникам. Вони запевняють, що робота їм – в задоволення.

Сучасний комплекс площею дев’ять з половиною тисяч квадратів. Так нині виглядає свинотоварна ферма у селі Зайчики, Волочиського району. Ще кілька років тому ця територія обростала бур’янами, – пригадує місцевий староста Валерій Олійник. Колишній автотракторний парк придбали в Групі компаній VITAGRO. Відтак облаштували тут потужний репродуктор.

Складається комплекс з чотирьох закритих свинарників, що з’єднані перехідними галереями. А також господарчих будівель – котельні та крематорію. Розміщена тут і лагуна закритого типу, що стримує випаровування та запахи від відходів. Сама ж ферма, де утримують понад 10 тисяч тварин, оснащена за останнім словом техніки.

Розподілена ферма на кілька відділень. У цьому, приміром, відбувається штучне запліднення тварин.  Коли минає 21 день  – їм проводять ультразвукове дослідження та переводять у цех очікування. Там вони перебувають до останнього тижня вагітності.  Після чого пологи – теж в окремому, спеціально облаштованому приміщенні.

Коли поросята трохи міцнішають – їх переводять у відділ дорощування. За здоров’ям кожної тваринки пильно стежить ветеринарний лікар.

До речі, забійного відділення на тутешній фермі немає. На реалізацію тварин постачають живою вагою. А вирощують – понад два десятки фахівців. Пані Катерина зізнається, – працювати тут в задоволення. Вона – операторка свинокомплексу. А ще багатодітна мама, яка мешкає у селі Зайчики. З роботою, каже, пощастило: мінімум ручної праці, максимум комфорту. А ще достойна зарплата та як бонус – домівка поряд.

Про плюси роботина свинокомплексіговорить і завідувач господарства Віталій Швець. Він одинадцять років очолював колишнє господарство в Зайчиках. А кілька років тому доєднався до команди VITAGRO.

Суттєві бонуси від роботи VITAGRO отримує уся місцева громада. Це і робочі місця, і надходження до скарбниці. До речі, у Волочиському районі розташований  ще один репродуктор – у селі Богданівка. А також у Свіршківцях на Чемеровеччині, та в селі Гвардійське на Хмельниччині. Напрямок тваринництва у Групі компаній VITAGRO продовжують активно розвивати, аби невдовзі вийти на новий, ще потужніший рівень.

" " " "