«Пандемія страху»: що змушує людей панікувати

1099

Останні дні кількість людей, які заразились коронавірусом, швидко зростає. Поширення хвороби є найпопулярнішою темою, яка з кожним днем приносить все більше приводів для занепокоєння. Небезпека змушує людей панікувати, а режим карантину може похитнути психологічне здоров’я. Що змушує людей панікувати і як зменшити тривогу ?

Пандемія коронавірусузмусила багатьох людей сидіти на карантині, працювати онлайн і практично випасти з соціального життя. Карантин послабили, все почало повертатись на свої місця. Та останній тиждень кількість людей, які заражаються COVID-19, невпинно зростає. І така невтішна статистика змушує людей непокоїтись та навіть панікувати.

Під панікою розуміють стан, який є наслідком сильної стресової реакції організму на часто несподівані і лякаючі ситуації.

Психологи кажуть – через величезну кількість негативних новин про хворобу – люди схильні переносити ситуацію на себе. Почувши про нові випадки захворювання – людина задумується, а що буде з нею, якщо вона захворіє? І уява малює картину не надто яскравими фарбами.

Аби не впасти у паніку і зберегти ясний розум психологи радять відволіктись від тем, які вас непокоять та зайнятись іншими справами.

Також психологи радять отримувати інформацію з достовірних джерел, прислухатися тільки до думок експертів і офіційних представників організацій, а не будь-якого роду “знавців життя” з соціальних мереж. І, головне, завжди мати позитивний настрій. Власне цим правилом і керується більшість хмельничан.

" " " "