У Хмельницькому відтепер алкоголь продаватимуть на годину довше

Сесія міської ради змінила тривалість інтервалу, в який не можна торгувати спиртним

1532

У Хмельницькому відтепер алкоголь у магазинах міста можна буде купувати на годину раніше. Ця звістка не повинна залишити байдужими городян, в яких зранку “палають труби”, і яким живильний ковток свіжого пива міг би стати справжнім порятунком.

На вчорашній сесі міськради депутати затвердили новий графік обмежень на продаж алкоголю у торгових точках міста. Раніше не можна було продавати з 22-ї години до 11-ї ранку. Таке обмеження було запроваджено в місті ще у 2009 році і не раз піддавалось нападкам поборникам законності. Деякі містяни вважали таке обмеження незаконним і навіть намагалися оскаржити його в судах.

Торік Верховна Рада, у свою чергу, ухвалила закон, що дозволяє місцевій владі запроваджувати на ввіреній їй території  часові обмеження на продаж алкогольних напоїв.

“Тому ми прийняли нове скориговане рішення, яке ґрунтується на чинному законодавстві. Тепер ніхто у Хмельницькому не має права продавати алкоголь всупереч цьому рішенню“, – наголосив у своєму коментарі мер обласного центру Олександр Симчишин.

Отже, тепер інтервал, упродовж якого вам ні за які гроші не продадуть спиртне, стає на годину коротшим: з 22-ї до 10-ї ранку. Втім, і з 10-ї до 22-ї цим зіллям зловживати не варто.

" " " "