Суд у Хмельницькому відсторонив лікаря-анестезіолога від посади: що він має робити (Відео)

Лікареві інкримінують ненавмисне вбивство, як він вчинив через перевищення службових повноважень

1452

У Хмельницькому обрали міру запобіжного заходу для лікаря-анестезіолога обласної клінічної лікарні, якого підозрюють у ненавмисному вбивстві пацієнтки. Учора, 1 листопада,  у Хмельницькому міськрайонному суді обрали запобіжний захід для лікаря, якого підозрюють у вбивстві пацієнтки, що було скоєне через необережність.

Нагадаємо, йдеться про випадок перевищення службової компетенції, допущений лікарем-анестезіологом. Він намагався виконати пацієнтці операцію трахеостомії, не звернувшись по допомогу до ЛОР-спеціалістів, які знають, як проводити подібні операції. В результаті, своїми невмілими діями, лікар наніс пацієнті тяжкі тілесні ушкодження, що виявились несумісними з життям.

Читайте також: У Хмельницькому подали в розшук турка, що скоїв аварію, в якій загинула дівчинка

На час, доки триватиме досудове слідство, суд відпустив лікаря під особисте зобов’язання. Це означає, що він буде зобов’язаний з’являтись до слідчого за першою  вимогою. Він також не має права покидати межі Хмельницького без дозволу слідства, а також має попереджати слідчого про зміну місця своєї роботи або проживання.

Такий запобіжний захід діятиме до 28 грудня цього року. Далі суд вирішуватиме, продовжувати її чи ні. Якщо в ході судового слідства буде доведена вина медика, йому можуть обмежити волю на строк до  5 років або навіть позбавити його волі на такий самий строк.

" " " "