Суді в школі.

1078

Судді в школі.  У межах тижня права, який триватиме з 8 по 12 грудня в Україні, у місті розпочалися різноманітні заходи, спрямовані на поширення знань про адміністративний та кримінальний кодексу.  Одним із перших став пізнавальний диспут між учнями гімназії №1 та суддями. Його організували представники апеляційного суду Хмельницької області.

В рамках тижня права представники апеляційного суду Хмельницької області разом з «колегами по цеху» організували чимало цікавих заходів. Розпочали з лекцій. 5 грудня учні гімназії №1 мали змогу спілкуватися зі слугами Феміди про соціальний захист та кримінальні правопорушення.

Бути суддею – це кожного дня виносити справедливі рішення попри власні погляди та упередження, від яких залежить чужа доля, розповідає суддя Хмельницького міськрайонного суду.

У гімназії якомога більше заохочують своїх учнів до вивчення права. Директор –  за фахом викладач історії права – чудово розуміє, наскільки для підростаючого покоління така обізнаність важлива.

Для випускників найбільш популярними залишаються юридичні та економічні факультети вишів. І навіть серед присутніх учнів чимало зацікавлених у подальшому пов’язати своє життя з правовою діяльністю.

 

" " " "