1000 доларів за порятунок꞉ хмельничан знову ошукали шахраї

Минулої доби телефонні та інтернет −шахраї непогано попрацювали

782

У поліції зафіксовано 5 заяв від ошуканих та обурених громадян. Найбільше  не поталанило  84-річній жительці обласного центру. До бабусі зателефонував незнайомий чоловік близько 23 години, 14 липня. Він представився прокурором та сказав, що племінник старенької  став винуватцем ДТП на території Польщі. Тому, щоб врятувати родича від кримінальної відповідальності, потрібно заплатити 1000 доларів США. Перелякана літня жінка, у себе ж вдома, віддала усю суму псевдопрокурору.

Не сиділи склавши руки і псевдобанкіри

З’ясувалося, що на Кам’янеччині у 60-річної жінки  шахраї, котрі відрекомендувалися працівниками банку, виманили 4 400 гривень. Крім того, запропонувавши розблокувати банківські картки, псевдобанкіри ошукали шепетівчанку, з рахунку якої зникло 10 000 гривень, та хмельничанина. Після розмови з шахраями, з його картки зникло 4000 гривень.

Усі потерпілі переважно люди старшого віку, і, як з’ясувалося у поліції, знали про ці різновиди шахрайства, але не думали, що можуть самі потрапити на гачок до шахраїв.

Усі ці справи тепер розглядає поліція, а громадян просять бути пильними та нікому не повідомляти персональні дані та паролі банківських карток.

 

" " " "