«Газова проблема» на Хмельниччині꞉ що вирішили в ОДА

Ситуацію, яка виникла з газом на Хмельниччині , вирішили вважати надзвичайною

529

Надзвичайна ситуація на Хмельниччині виникла через відсутність  постачання  природного газу для установ, організацій та комунальних неприбуткових підприємств, які фінансують з державного або місцевого бюджету. Через зростання ціни на газ усі бюджетні підприємства, установи та організації не можуть закупити  газ на увесь осінньо‒зимовий період 2021/ 2022 років. Наслідки цієї проблеми можуть бути доволі серйозними.

Тому сьогодні, 11 жовтня, в Хмельницькій ОДА було проведено позачергове засідання комісії ТЕБ і НС ОДА, де обговорювали цю проблему, повідомили на сайті ОДА.

Ситуація, за словами голови ОДА , Сергія Гамалія досить критична. У всіх бюджетних установиа розірвано договори, які були укладені на початку року. Це повꞌязано із зростанням вартості на газ.

Тим паче, усі бюджетні установи, станом на сьогодні, не можуть отримати газ для старту і забезпечення опалювального сезону. Отож, для забезпечення таких закладів газом, а також для збереження коштів місцевих бюджетів, наразі є можливість отримати знижену ціну від НАК «Нафтогаз України». Підставою для цього є меморандум, який підписано на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського, про непідвищення рівня тарифів.

Отож,  було вирішено, докласти максимальні зусилля аби  провести у визначенні терміни переговори з компанією НАК «Нафтогаз України» . Це допоможе отримувати газ за визначеною ціною у розмірі 13,6 грн, без ПДВ, для бюджетних установ.

 

" " " "