Хмельничани та тернополяни, що живуть у сусідніх громадах, розгорнуть найдовший Прапор України на межі між своїми областями

Національний стяг розгортатимуть у неділю, 22 серпня

1166

Прапор матиме довжину 3000 метрів. Одну половину прапора пошили у громаді с. Гуків Хмельницької області, а іншу −у Скало−Подільській громаді Тернопільської області, повідомляє видання «Є» .


Ідея розгорнути Прапор виникла ще на День Соборності України. Отож, голови обох громад вирішили втілити її у життя. Прапор розгортатимуть 22 липня о 9.30 ранку на мосту через річку Збруч. Розгортання Прапора відбудеться у досить символічному місці. Адже до нинішнього адміністративного поділу, згідно з яким, тут пролягає межа між двома областями, у минулому столітті, тут пролягав кордон між Австро−Угорською та Російською імперією, які розділили територію України.

Полотнище Прапора планують розгортати одночасно з боку Гукова та з боку Скали−Подільської. Участь в акції можуть взяти усі охочі. Також  сюди прибудуть представники Національного реєстру рекордів України, які реєструватимуть це досягнення, пише видання “Є”.

Крім того, під час проведення цієї акції, у Гукові, біля памꞌятника Роману Шухевичу, 300 дітей утворять символічний тризуб та заспівають український славень.

Нагадаємо, що у Хмельницькому облаштували територію для встановлення найбільшого в області Прапора України

 

" " " "