Не платиш аліменти –ходи пішки꞉ за несплату аліментів красилівчанин позбувся водійського посвідчення

Вперше чоловіка обмежили у праві керування транспортними засобами через несплачені аліменти ще в лютому минулого року, однак висновків він не зробив

652

Уже 12 травня цього року його затримали поліцейські Хмельницького. На чоловіка було складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом особою, стосовно якої  встановлено тимчасове обмеження у праві керування ТЗ.

Справу розглянув Хмельницький міськрайонний суд і, визнавши чоловіка винним, наклав стягнення. Чоловіка на три місяці було позбавлено водійських прав. Водій не погодився і подав апеляцію, у якій просив закрити провадження у звꞌязку  з відсутністю події і складу адміністративного порушення, мотивуючи тим, що у Красилівському відділі ДВС не перебували жодні документи про стягнення з нього будь−якої заборгованості.

Однак його скаргу апеляційний суд не задовольнив. Водієві пояснили, що керування автомобілем за наявності тимчасового обмеження прирівнюється до керування транспортним засобом без прав водія. Крім того, вмотивована постанова про тимчасове обмеження боржника у справі керування транспортними засобами  виноситься державним виконавцем за наявності заборгованості зі сплати аліментів, якщо сукупний розмір її перевищує суму платежів за 4 місяці.

" " " "