Новий артобꞌєкт, виготовлений в рамках етнофестивалю «Колодар», встановили у Славуті

У Славуті відбувся етнофестиваль «Колодар», в рамках якого виготовили чимало декоративних фігур, які по завершенню свята, знайшли своє місце на славутських вулицях

861

Їх особливість полягає в тому, що на фігурах, при встановленні, наносять спеціальний QR-код, просканувавши який, можна дізнатися цікаву інформацію про історичні та інші визначні місця Славути, повідомляють у пресслужбі Славутського МВК.

Цього разу нову фігуру встановили на перехресті вулиць Ярослава Мудрого та Садової. Це декоративна фігура конячки з лошам, яку виготовив із заліза  місцевий майстер Артем Вольський, в рамках ІІ Міжнародного етнофестивалю  «Колодар». Скульптура має обꞌємну , тривимірну форму. Зісканувавши її код, можна дізнатися про Меморіальний комплекс «Поле пам’яті», міський Палац культури (у минулому – Будинок Червоної Армії, Гарнізонний Будинок офіцерів), Пам’ятний знак на місці масового знищення єврейського населення в Славуті, казарми дивізії, один  із бараків Грослазарету-301 у роки Другої світової війни та інші.

У міськраді Славути сподіваються, що славутчани та гості міста бережно ставитимуться до цього та інших артобꞌєктів та почерпнуть для себе чимало цікавого про історію рідного міста.

" " " "