«Палаючий» поїзд та «пожежа» цистерни з пальним꞉ у Хмельницькому рятувальники проводили навчання

12 серпня на залізничній станції «Гречани» , що у Хмельницькому, провели тактико−спеціальні навчання

664

Під час навчань було змодельовано ситуацію, ніби у потяга з пальним, у момент його перебування на станції, трапилася розгерметизація цистерни, що призвело до пожежі. Поряд у цей час проїжджав  пасажирський потяг, який зайнявся через розлите пальне.

Це черговий залізничної станції Гречани! У нас пожежа! Загорілася цистерна з пальним та вогонь перекинувся на потяг! У вагоні є люди!
– Вас зрозуміли, направляємо підрозділи…

– такими словами персонал станції, не гаючи часу, викликав рятувальників. Після цього працівники станції почали  проводити невідкладні заходи з гасіння та евакуації.

Згідно тактичного задуму, у вагонах потяга пасажири опинилися у вогняній «пастці», також могла вибухнути цистерна. На підмогу рятувальникам залучили пожежний поїзд залізничного вузла. Ним доправили  воду та піноутворювач.

Насамперед рятувальники разом із персоналом станції  евакуювали пасажирів із вагону потяга. Паралельно надзвичайники вживали заходи, спрямовані на унеможливлення витоку пального. Зібравши докупи усі сили і  засоби, усі учасники навчань, задіяні у гасінні пожежі, провели «пінну атаку». Цим вони остаточно ліквідували умовну пожежу та змогли запобігти вибуху.

Такі тренування є надзвичайно важливими, адже у реальних ситуаціях , від оперативності та злагодженості дій залежить людське здоровꞌя та життя.  Загалом у тренуваннях взяли участь 4 одиниці техніки та 22 рятувальники ДСНС, пожежний потяг, персонал залізничної станції та служби взаємодії.

" " " "