Погрози, стеження та психологічне насильство꞉ у Нетішині засудили чоловіка

За психологічне насильство над колишньою дружиною суд солідно оштрафував тридцятирічного жителя Нетішина

485

Зꞌясувалося, що обвинувачуваний та потерпіла перебували у шлюбі з 2013 року. Вони мають двох неповнолітніх дітей. Проте сімейне життя у них не склалося і у 2019 році подружжя  розлучилося. Жінка разом з дітьми переїхала жити до батьків у Славуту. З того часу чоловік систематично погрожував , що розправиться з нею.

Отож жінка звернулася у поліцію. За рік суди чотири  рази виносили постанови про притягнення чоловіка до  адміністративної відповідальності за домашнє насильство. Однак, і це не зупинило чоловіка.

У суді він пояснив, що хотів побачитися з дітьми та відновити сімꞌю. Свою дружину, за його словами, він дуже любив та не міг змиритися з розлученням. Проте жінка не звертала на нього уваги та дозволяла бачитися з дітьми, лише тоді, коли визначили органи опіки. Крім того, обвинувачуваний погодився, що іноді дзвонив чи приходив серед ночі, бо ревнував. Також чоловік визнав, що повідомляв про намір убити жінку, хоча не мав насправді такого зробити, а ще писав їй розписку про самогубство.

Потерпіла ж додала, що ще у шлюбі  чоловік ревнував, ображав її та піднімав на неї руку при дітях і своїх батьках. Через це вони, власне, й розлучилися. Проте й після розірвання шлюбу чоловік продовжував її переслідувати. Цього разу погрожував облити кислотою, підпалити, вбити, телефонував до 70 разів на день, стежив за місцем роботи. Крім того,  приходив серед ночі нетверезим вибивав двері та кидав камінням у вікно.

Жінка звернулася до суду аби видали  обмежувальний припис. Тому  у квітні 2021 року Славутський міськрайонний суд видав припис, згідно з яким, півроку  колишньому чоловіку заборонено було перебувати у місці проживання жінки, вести з нею телефонні розмови, листуватися та переслідувати її.

Проте й це не дало результату. Відтак, у Шепетівському міськрайонному суді вирішили, що подальше виправлення чоловіка неможливе без ізоляції від суспільства. Отож, як і наполягала сторона потерпілої  судприсудив йому арешт на шість місяців. Крім того, на користь жінки суд стягнув 30 тисяч гривень моральної шкоди та 4 тисячі  витрат на правничу допомогу адвоката.

Проте вирок ще не набрав законної сили та може бути оскарженим в Апеляційному суді

" " " "