Понад 800 водіїв «під шафе» виявили правоохоронці Шепетівщини на дорогах району

Причому рівень алкоголю у багатьох із них перевищував допустиму норму у 10 разів

370

За  9 місяців цього року правоохоронці Шепетівшщини виявили на дорогах громади 808 водіїв, які перебували у нетверезому стані. Лише протягом минулого тижня, як повідомили у Шепетівському РУП, поліцейські затримали 18 нетверезих водіїв. А в середньому за добу, у Шепетівському районі правоохоронці виявляють не менше  пꞌяти кермувальників у стані «добрячого шафе».

Максимально допустимий рівень алкоголю для керування транспортним засобом  становить 0, 2 проміле. Проте, як правило, у затриманих водіїв показники Драгера ввражають. Вони перевищують норму у понад десять разів.

До речі, з минулого року в Україні введено кримінальну  відповідальність за нетверезе водіння транспортних засобів. Так, водієві, якого затримали за кермом у стані алкогольного спꞌяніння, загрожує штраф розміром  10, 2 тисячі гривень та позбавлення посвідчення водія терміном на 1 рік. Якщо ж водій, протягом пꞌяти років, отримає адміністративне покарання двічі, штраф доведеться платити значно більший. Його розмір становитиме 40, 2 тисячі гривень, а з водійськими правами доведеться попрощатися на 10 років.

Отож, правоохоронці звпертаються до водіїв з проханням, в жодному разі не сідати за кермо у нетверезому стані. Адже це допоможе зберегти як і власне життя та здоровꞌя, так і життя та здоровꞌя оточуючих, та й врятує від великих штрафів і проблем із законом

 

" " " "