Порятунок лося із шепетівських лісів꞉ подальша доля тварини

Неприємний інцидент, внаслідок якого травмували тварину, трапився на Шепетівщині

686

Лося виявив велосипедист, який проїжджав дорогою, між Шепетівкою та Плесною. Очевидно, тварину збило легкове авто. У сохатого виявили перелом лівої ноги, пошкодження кістки і тазу та перебитий ріг, повідомляє сайт міста Шепетівка.

На місце події одразу ж прибули ветеринари управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області та мисливствознавці ДП «Шепетівський лісгосп», які викликали  представників Держекоінспекції. Останні й мали вирішити долю нещасного лося.

Тварині поталанило. Допомогти лосю вирішили у громадській організації «ЗооЗахист» із Хмельницького. Представники організації домовилися про лікування нещасного звіра у Хмельницькій районній державній лікарні ветеринарної медицини. У цей же час Державна екологічна інспекція отримала спеціальний дозвіл на транспортування лося від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

А ввечері розпочалася операція з порятунку травмованої тварини. Навантажувачем тварину помістили до вантажівки, яка й доправила лося до  Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини, що  в обласному центрі. Якщо тварину вдасться вилікувати, вона буде повернена назад у рідні шепетівські ліси.

Нагадаємо, що нещасну травмовану тварину виявили вчора на узбіччі дороги на Шепетівщині

" " " "