«Продавець вихідних днів»꞉ на Хмельниччині покарали військового за вимагання хабарів

На Хмельниччині покарали військового, який «продавав» вихідні дні своїм підлеглим

625

Події відбувалися ще наприкінці листопада 2020 року. Тоді військовослужбовець військової частини, що у Хмельницькому організував схему, яка дозволила отримувати гроші від підлеглих.

Командир стрілецької роти брав гроші у військових за можливість отримання вихідного дня під час проходження служби. «Ціна питання» становила  150 грн за один день. Гроші військові перераховували на картку неповнолітнього брата командира роти. Зафіксовано 17 таких випадків.

Загалом протягом січня−травня, таким чином військовий заробив 22, 2 тис. грн неправомірної вигоди. Проте схему було викрито, а справу передано до суду.

Хмельницький міськрайонний суд, у свою чергу, затвердив угоду про визнання винуватості обвинувачуваного командира другої стрілецької роти війсьькової частини 3053. Згідно з нею віськовий за одержання хабарів заплатив штраф у розмірі 68 тис. грн. Крім того, його позбавлено права обіймати посади, які повꞌязані з виконанням організаційно−розпорядчих функцій протягом трьох років. Також військовослужбовцю доведеться заплатити 1, 7 тис.грн за проведення комп`ютерно-технічної експертизи.

Читайте також꞉ “Продавець вихідних днів”на Хмельниччині судитимуть військового

" " " "