Шахраї з інтернету спустошили кишені довірливих хмельничан на майже 225 тисяч гривень

Минулої доби шахраї не гаяли часу, встигнувши ошукати довірливих громадян з різних куточків області

546

Так, 6 вересня, до жительки Кам’янця-Подільського, зателефонувала невідома особа та представилася працівником банку. Псевдобанкір  сказав, що необхідно підвищити ступень захисту депозиту і дізнавшися необхідну інформацію, скористався нею. Таким чином, із картки зникло 186 920 гривень. За такою ж схемою, 8 вересня, ошукали і жителя с. Шаровечка Хмельницького району. Лише у чоловіка випитали реквізити для розблокування картки. В нього з рахунку зникло 24 500 гривень.

Псевдобанкіри досить часто ошукують подолян, тому в поліції вкотре нагадують, що працівники банку ніколи не працюють з рахунками клієнтів дистанційно. Для цього необхідна присутність особи та письмова заява.

Не гаяли часу й інтернет−шахраї. Так, жителя с. Шатава «нагріли» при покупці через інтернет мотоцикла. Він перерахував на вказаний рахунок 7274 гривні, але обраного товару так і не отримав. Серед ошуканих виявився і житель с. Моньки, що на Красилівщині. Він хотів отримати зернові відходи, які продавав користувач однієї із соцмереж. Чоловік  перерахував 6 тисяч гривень, але товару так і не отримав.

За усіма фактами шахрайства у поліції відкрили кримінальні провадження та встановлюють подробиці подій.

Нагадаємо, що на Хмельниччині СБУ викрила шахраїв, які створили центр комутації міждународного звꞌязку.

 

" " " "