Шість місяців без прав: суд заборонив боржникові за аліменти керувати авто

Водій, обмежений у праві керування, їхав за кермом авто

1077

Хмельницький міськрайонний суд покарав водія з Хмельниччини за керування автомобілем під час обмеження у праві керування. У пресслужбі Хмельницького апеляційного суду повідомляють, що на чоловіка наклали адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування ТЗ строком на 6 місяців.

Відомо, що у ніч на 9 травня правоохоронці виявили водія, який будучи тимчасово обмеженим у праві керування транспортними засобами за постановою державного виконавця, все-таки керував «ВАЗом». Його дії порушували  вимоги до правил дорожнього руху України. Тому суд вирішив позбавити його водійського права на пів року.

Водій оскаржив таке судове рішення, аргументуючи це тим, що ніхто не повідомив його про обмеження у керуванні. Але згодом чоловік все ж зізнався про свою обізнаність у порушенні, пояснюючи це тим, що того дня керував автомобілем на прохання свого товариша, якого терміново треба було підвезти.

Тому апеляційний суд не задовольнив його скаргу, а повністю визнав правильним покарання та винним у скоєнні адміністративного правопорушення.

" " " "