Троє науковців із Хмельниччини отримуватимуть стипендію Кабінету Міністрів України

Стипендія призначена Кабіном за видатні заслуги у сфері вищої освіти

452

Таке рішення було ухвалено, сьогодні, 29 вересня, на засіданні уряду. Серед стипендіантів є троє поважних та високодостойних науковців із Хмельниччини. Це професор Хмельницького національного університету Олівер Орлов (1931 року народження), професор Кам’янець-Подільського національного університету імені І. Огієнка Валерій Степанков (1947 року народження) і професор Хмельницького національного університету Мирослав Стечишин (1951 року народження), повідомляє «Незалежний Громадський портал»

Стипендію призначають довічно розпорядженням Кабміну. Її виплачуватимуть щомісячно з 1 вересня календарного року. Розмір стипендії становитиме три прожиткові мінімуми для працездатних осіб за основним місцем роботи стипендіанта. Також у рішенні зазначається, що стипендія не залежатиме від розміру одержуваної стипендіантом зарплати чи /або пенсії.

Заклад вищої освіти, який запропонував призначення стипендію, продовжуватиме її виплачувати, навіть якщо стипендіант припинить працювати за основним місцем роботи у такому закладі.

" " " "