У Хмельницькому відбувся Молитовний сніданок

Сьогодні, 20 серпня, в обласному центрі провели Молитовний сніданок, який приурочили до Дня Незалежності України

802

У спільному молебені взяли участь голова обласної ради Віолета Лабазюк, голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, народні депутати України Сергій Лабазюк, Сергій Мандзій, Юрій Заславський, депутати обласної ради, керівники силових структур та правоохоронних відомств, військові, учасники антитерористичної операції, волонтери та громадські діячі. Їх усіх обꞌєднала спільна молитва за майбутнє нашої держави, повідомляють у пресслужбі Хмельницької обласної ради.

Ініціатива відновлення проведення обласних молитовних сніданків належить голові обласної ради Віолетті Лабазюк, яка у своєму вітальному слові наголосила про важливість спільної молитви.

«Боже, великий, єдиний, нам Україну храни!» – у цих словах духовного гімну України вся суть наших найвищих побажань. Століттями виборюючи право на свободу та незалежність, ми покладалися лише на власні сили і Боже благословення. Тож об’єднавши зусилля та енергію сердець, ми зможемо рухатися вперед і з Божою поміччю будувати країну, про яку мріяло не одне покоління українців. Нехай наші молитву будуть почуті і стануть запорукою подальших успіхів та розвитку нашої держави та Хмельниччини зокрема!” зазначила Віолетта Лабазюк.

Також перед присутніми виступив голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, який зауважив, що протягом 30 років у нашій державі відбулися значні зміни у різних  галузях та сферах та сформувалося громадянське супільство.

«Ми дуже потребуємо єдності, розуміння один одного і в щирій спільній молитві до Господа просимо Його благословення для розвитку, для кращого життя, для омріяної успішної і сильної України”,- наголосив очільник області.

До учасників звернулися з настановами  представники духовенства꞉ голова Духовної ради міста отець Іван Данкевич, Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної церкви України Владика Павло,  єпископ Української Греко-Католицької Церкви Іван Кулик, Український римо-католицький єпископ Леон Дубравський.

Також усі присутні вшанували хвилиною мовчання памꞌять загиблих Героїв, які поклали своє життя за незалежність України та мирне небо над нею. Учасники молитовного сніданку  помолилися за добробут громадян та за мирне і незалежне майбутнє нашої  України.

Після молебеню усі учасники заходу мали змогу поспілкуватися  під час спільного чаювання, яке провели у знак взаємоповаги та партнерства між церквою та державою.

" " " "