У Хмельницькому відкрили меморіальні дошки двом загиблим воїнам

Обидві памꞌятні дошки зꞌявилися на фасаді Хмельницького професійного ліцею

363

Таким чином, у місті вшанували памꞌять двох загиблих у зоні ООС військових Володимира Коваля та Іллі Павлова. Життя обох було повꞌязане з цим навчальним закладом. Володимир  Коваль викладав у ліцеї, а Ілля Павлов здобував освіту,повідомили у  Хмельницькій міській раді

Старшина Володимир Валентинович Коваль був командиром десантно-штурмового відділення. Він служив  у військовій частині на відділі прикордонної служби «Станичо-Луганське». Пізніше продовжував службу у Збройних Силах України. Загинув військовий 8 травня 2019 року неподалік Маріуполя. Посмертно йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».

 

Ілля   Олександрович Павлов служив у Національній гвардії. Він загинув 24 листопада 2018 року під селом Жолобок, що на Луганщині.

На заході були присутні рідні, друзі, близькі, колеги загиблих, представники міської влади, колектив ліцею. Після заходу усі присутні мали нагоду ознайомитися із музейною експозицією, яка розповідає про історію створення Хмельницького професійного ліцею. Окремими сторінками до неї увійшли історії Героїв Володимира Коваля та Іллі Павлова.

Також усі охочі змогли дізнатися про допомогу ліцею воїнам на передовій. Зокрема, на передову відправлено маскувальні сітки та камуфляжні військові форми , пошиті руками ліцеїстів. Також у ліцеї  виготовляли для воїнів сухі борщові набори, збирали кошти на благодійних ярмарках, виготовляли буржуйки, надсилали листівки та обереги.

" " " "