У Хмельницькому вшанували загиблих Героїв України, долучившись до патріотичного забігу

Всеукраїнський патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» приурочили до Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність нашої держави

577

Сьогодні, 28 серпня, 320 хмельничан подолали двокілометрову дистанцію аби вшанувати загиблих земляків, які до останнього подиху захищали Україну, віддавши за незалежне майбутнє нашої держави власне життя. До заходу долучилися ветерани війни, члени родин загиблих учасників бойових дій, військовослужбовці, поліцейські, ветеранські та волонтерські організації, кадети військових училищ та ліцеїв, повідомляють у Хмельницькій обласній раді.

Насамперед учасники забігу вшанували хвилиною мовчання  памꞌять тих хмельничан, які загинули захищаючи рідну державу. Після цього  було  покладено квіти до Стели памꞌяті Героїв Небесної Сотні та Героїв  російсько−української війни.

Стартував забіг на майдані Незалежності. Далі його маршрут  пролягав центральними вулицями міста : «Майдан Незалежності — вулиця Гагаріна — пам’ятник Богдану Хмельницькому — вулиця Гагаріна — вулиця Грушевського — вулиця Європейська — вулиця Свободи — вулиця Героїв Небесної Сотні — вулиця Соборна — Майдан Незалежності».

Учасники заходу зазначають, що патріотичний забіг− це не лише акція, а вшанування памꞌяті Героїв та спроба підтримки їхніх родин.

" " " "