У школах Волочищини стартував новий екологічний проєкт

Три школи Волочиської громади долучилися до екологічного проєкту «Япомога»

429

Участь у проєкті дозволить, утилізовуючи пляшки з пластику у спеціальних боксах «Япомога», спрямувати  виручені кошти на допомогу дитячого центру реабілітації або на інші потреби, повідомляють у Хмельницькій обласній раді.

Перші «Япомогабокси»  встановили у трьох школах Волочиська꞉ загальноосвітніх школах № 1 та №5 та навчально-виховному комплексі. Викидаючи пластикову пляшку люди самі матимуть змогу вирішити, куди відправити віртуально накопичені кошти.

Так, у Волочиську їх можна буде відправити  на допомогу місцевому центру соціальної реабілітації дітей або ж на будівництво притулку для тварин.

У школах, де встановлені «Япомогабокси», створено екологічні патрулі. Саме на них покладено місію відповідати за сортування сміття.

За словами голови Хмельницької обласної ради Віолетти Лабазюк, такі бокси протягом навчального року встановлять у всіх школах Волочищини. А з часом проєкт «Япомога» охопить усю Хмельниччину. Таким чином, цей інноваційний  проєкт допоможе перетворити  відходи на благодійність.

 

" " " "