У Старокостянтинові на паркані бригади тактичної авіації зꞌявляться оновлені мурали

Роботи планують завершити до 30−ї річниці Незалежності України

525

На паркані  бригади тактичної авіації зобразять портрети Петра Франка, чиє імꞌя носить військова частина, та українського режисера Леоніда Бикова, повідомляє АрміяInform.

«Петро Франко – піонер української військової авіації й наша частина з честю носить його ім’я вже 13 років. Леонід Биков – український актор та режисер. Він народився на Донбасі, і в усіх фільмах показував свою любов до України. Найвідоміші його ролі – Маестро зі співочої ескадрильї, халамидник Максим Перепелиця, сміливий Сват. Леонід Биков загинув в автокатастрофі. За своє життя переніс кілька інфарктів, та й десятки «палок в колеса», поки знімав фільми, які увійшли в історію українського кіно.»−пояснив заступник командира бригади з морально−психологічного забезпечення, підполковник Ігор Білан.

Зараз над зображеннями працює викладачка Старокостянтинівської художньої школи Наталія Петрук.

Така співпраця з художньою школою невипадкова, адже між військовими та вихованцями закладу уже давно склалися хороші стосунки. Військові неодноразово допомагали художній школі з ремонтом та організацією екскурсій для вихованців на військове летовище. Натомість діти подарували їм чимало художніх робіт, які зараз прикрашають службові приміщення на аеродромі.

Мурали ж, виконані Наталією Петрук, допоможуть привернути увагу до бригади з боку жителів Старокостянтинова та гостей міста

" " " "