Унікальна знахідка на Камꞌянеччині꞉ відшукали дуже давнє поховання

У Камꞌянці−Подільському віднайшли найдавніше поховання на території Старого міста

832

Прокладаючи траншею для земляного кабелю у Камꞌянці−Подільському  робітники натрапили на давнє поховання жінки. Ця знахідка трапилася науковцям на схід від Вірменського бастіону на ділянці, що на вулиці Францисканська, повідомляє «Укрінформ».

Науковці дослідивши поховальну камеру,  зазначають, що поховання прямокутної форми і найшвидше людину було поховано у деревꞌяній труні. Кераміка, яка була наявна всередині,  дозволяє висловити припущення, що поховання було здійснено у ХІІ− ХIV столітті.

Також науковці припускають, що жінка,яка була там похована, ще не досягла тридцятирічного віку. Припущення науковців стосовно датування захоронення підтверджують і два кільця, які виявили на пальцях у жінки. Вони оздоблені псевдовиттям, що також властиве для виробів цього періоду.

Це поховання є першим, яке відшукали  на території Старого міста. Його наявність на даній території повꞌязують із церквою, що колись стояла при вході на Вірменський ринок. Далі рештки жінки досліджуватимуть фахівці з антропології з Інституту археології НАН.

" " " "