В Апеляційному суді Хмельницького скасували ухвалу про відсторонення від посади директора МКП «Хмельницькводоканал»

У Хмельницькому апеляційному суді розглянули апеляційну скаргу захисника директора МКП «Хмельницькводоканал»

684

Рішенням суду було скасовано ухвалу слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду від 20 липня 2021 року. Згідно з нею, директора, якого обвинувачували у службовій недбалості,  було відсторонено від займаної посади до 17 вересня 2021 року.

Захисник підозрюваного оскаржив цю постанову міськрайонного суду. Він стверджував, що клопотання слідчого, на його думку,  не відповідає вимогам закону, адже  не містить жодного підтвердженого ризику, який би  вказував, що відсторонення директора МКП від займаної ним посади є необхідним та впливає на хід справи.

Апеляційний суд звернув увагу на те, що директор МКП підозрюється у вчиненні нетяжкого злочину, який підпадає під ч. 2 ст. 367 КК України. Проте наявність обґрунтованої підозри не може бути єдиною підставою для його відсторонення від займаної посади. Тим паче, під час  досудового розслідування працівники поліції вилучили документи, які мають значення для кримінального провадження, також ними було проведено обшук у службовому приміщенні КП « Технагляд» та обшук  службового приміщення МКП «Хмельницькводоканал».

Правоохоронцями зауважено, що директор добровільно видав зазначені в ухвалі слідчого оригінали та відповідно оформлені копії документів, тому ризик знищення чи підробки документів не доведено

Також свідки , які були заявлені у кримінальному провадженні, дали свої показання. Будь−яких відомостей про вплив на них з боку директора МКП не було надано. Крім того, в апеляційному суді зауважили, що свідки не належать до колективу підприємства, тому перебуваючи на займаній посаді директор не чинитиме на них жодного тиску.

Також, судом було встановлено, що від 3 березня 2020 року, коли було зареєстроване кримінальне провадження і до цього часу, підозрюваний не вчиняв жодних вчинків, які б перешкоджали розслідуванню справи, хоча й знав про обшуки, вилучення документів та інші слідчі дії.

Враховуючи всі ці факти, суд вирішив, що не має жодних підстав аби відсторонювати підозрюваного від посади, яку він займав.

Нагадаємо, що за службове недбальство директора МКП “Хмельницькводоканал” суд відсторонив від посади 

 

 

" " " "