«Вони любили наше місто. А ти?» – новий вуличний мистецький проєкт Хмельницького

В обласному центрі стартував новий мистецький проєкт

335

На вулиці Проскурівській, неподалік міського будинку культури, усі охочі хмельничани зможуть ознайомитися із життям та діяльністю  видатних діячів, які жили та творили в Хмельницькому в різні історичні епохи. Заходи, що проводитимуться у рамках проєкту, є частиною культурної програми розвитку «Нова лінія культурних змін» на 2021-2025 роки Хмельницької міської територіальної громади.

Насамперед хмельничан ознайомили із життям та діяльністю Бориса Шильмана, який був власником театру в Проскурові. У будівлі колишнього театру нині розміщено міський будинок культури, в якому діють 8 професійних аматорських колективі та 7 любительських об’єднань та клубів за інтересами.

В рамках заходу  хмельничанам відтворили атмосферу старого Проскурова та розповіли глядачам про Бориса Шильмана. Також було проведено інтерактивну гру та театралізовану екскурсію будівлею першого театру.

Крім того, учасники заходу могли переглянути книжкову виставку «За лаштунками проскурівського театру», фотовиставку « Старе – нове місто» та експозицію світлин Леоніда Западенка «Старий Проскурів». Охочі взяли участь у вікторині про історію Проскурова.

Приємну атмосферу підсилювали виступи найстаріших колективів міського будинку культури.  Під час заходу була встановлена інтерактивна дошка, де хмельничанам пропонувалося продовжити речення, розповівши про особисті корисні справита досягнення на користь рідного міста – « А язробив для свого міста Хмельницького ось що…».

Організатори проєкту уже готують нову історію про цікаву особистість, адже знання минулого міста- запорука для активного процвітання його теперішнього.

" " " "