З 15 червня на відпочинок за кордон: МОЗ озвучило правила в’їзду до туристичних країн

Вже з середини червня з послабленням карантину в Україні відновлять авіаперевезення

1316

З послабленням карантину в Україні з 15 червня відновлять  авіасполучення з різними країнами. Українці зможуть полетіти на відпочинок до туристичних країн, а іноземці зможуть відвідати Україну. Таке рішення ухвалив кабінет міністрів.

У проєкті постанови Кабміну йдеться про те, що дозволять перетнути державний кордон іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19 та обсервацією.

«Своїм рішенням уряд відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для низки іноземців, які не є громадянами країн, де значно поширюється COVID-19. Також пропустять і іноземців, які  не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Такі  зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту та налагодити міжнародне повітряне сполучення»,   – зауважив  міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Тому у Міністрестві охорони здоров’я опублікували правила в’їзду для українців до таких країн: Греція, Єгипет, Італія, США, Туреччина.

" " " "