Свій серед своїх: хмельницькі ОТГ матимуть власних поліцейських.

572

Свій серед своїх: хмельницькі ОТГ матимуть власних поліцейських. 35 із 48 громад краю підписали меморандум про участь у спеціальному проекті національної поліції. Хмельниччина стала 5-им в Україні регіоном, де він реалізовуватиметься. Презентувати інновацію приїхав голова Національної поліції Сергій Князєв.

Не десь, а тут – головний принцип за яким незабаром запрацює загальнонаціональний проект «Поліцейський офіцер громади». Хмельниччина – 5-та в Україні область, котра береться його реалізовувати. Суть проекту насправді – проста. В кожної ОТГ – власний правоохоронець, котрий живе та працює на місці.

До речі, на Хмельниччині подібний проект намагалися започаткувати ще у 2015-му, утім, далі експерименту тоді не пішло. Голова Нацполіції каже, усе через відсутність коштів.

Наразі ж, переконаний голова Нацполіції, проект відбудеться.

Кошти на реалізацію проекту передбачать в бюджеті Національної поліції плюс допоможуть донори. Представник Міністерства юстиції США переконаний, в процесі децентралізації зміна орієнтирів в роботі копів – не забаганка, а необхідність.

Допомогти поліції мають й самі громади, переконаний виконуючий обов’язки губернатора. Адже, певен, проект – гарне починання, котре повинне завершитися успіхом.

Наразі взяти участь в проекті в краї готові 35 із 48-ми ОТГ. Вони вже підписали відповідний меморандум щодо його реалізації.

" " " "