Своє 50 ти річчя відзначив Державний навчальний заклад Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей.

2331

Своє 50 ти річчя відзначив Державний навчальний заклад Волочиський промислово-аграрний професійний  ліцей.  За роки існування  тут здобули професії понад 20 тисяч випускників.  Сьогодні у закладі  навчаються  більше  400  майбутніх  фахівців за 17 спеціальностями.

Токар, маляр, штукатур,  слюсар,  кравець, кухар, машиніст та обліковець – загалом 17 спеціальностей. Сьогодні Волочиський промислово-аграрний ліцей є одним із найпотужніших навчальних закладів області.  А 50 років тому 111  юнаків та дівчат вперше   сіли за парти  міського професійно-технічного   училища № 11.   За час існування   ліцей  декілька разів реформувався.  Але  престиж навчальний заклад   зберіг до сьогодні.  Тетяна Чикрій  здобуває освіту обліковця.   Куди саме вступати дівчина знала ще зі школи.

За 50 років існування навчального закладу,  фах  здобули понад 20 тисяч випускників.   Сьогодні ж тут готують  більше 400 майбутніх спеціалістів. І хоча сучасна  молодь  здебільшого обирає  професії у сфері  ІТ технологій,  ринок праці потребує багато робітників. Саме тому  кожен випускник Волочиського промислово-аграрного ліцею  при закінченні закладу не має проблем із працевлаштуванням і самостійно  може обрати заклад, в якому працюватиме.

Віктор Миколайович додає, випускники  ліцею сміло можуть конкурувати із випускниками навчальних закладів  області.  Якісній освіті сприяє науково-технічна та матеріальна  база. І хоча обладнання дещо застаріле,  педагогічний колектив намагається  надавати знання  згідно  сучасним стандартам  та останнім  інноваційним технологіям .  Любов Дорох працює у навчальному закладі 36 років. Ця тендітна жінка викладає  основи малярних  та штукатурних  робіт.  Говорить, аби навчати своїх учнів  педагог має сам постійно удосконалювати свою майстерність та йти в ногу з часом.

А ще педагогічний працівник  має розгледіти в дитини талант до тієї чи іншої професії, говорить  старший майстер Анатолій Дрозд.

Крім навчання за спеціальностями  учні мають можливість відвідувати різні гуртки та спортивні секції. Що ж стосується фізичного  виховання,  то команди ліцею неодноразово брали участь як в обласних, так і всеукраїнських змаганнях.

Тож і на 50 ти річчя  ліцею представники народного депутата завітали з дарунками. Та відзначили  ветеранів закладу, які  усе своє життя присвятили вихованню та підготовці молодих спеціалістів.

 

" " " "