СВЯТКОВИЙ СТІЛ

336

Вже за тиждень всі святкуватимуть Новий Рік. Тож зараз господині країни розмірковують про новорічний стіл – які страви подати та скільки коштів потрібно витратити. Тотемною твариною 2022 року постає чорний блакитний водяний Тигр.

Для зустрічі нового року радять готувати якомога більше м’яса, адже Тигр – хижак. За кілограм свинної вирізки на ринку потрібно буде викласти 160 гривень. А от рибні страви та морепродукти – не найкраща ідея.

Овочі на святковому столі є обов’язковим елементом. Кілограм свіженьких огірків коштує 55 гривень, а помідорів – 45. Також Тигр полюбляє фрукти. Їх радять обирати помаранчевого кольору. Традиційними на новорічному столі є мандарини. За кілограм помаранчевих просять до 65-ти гривень.

Для традиційних салатів “олів’є” та “шуба” потрібна картопля, морква та буряк. Їх можна придбати за майже  однаковою ціною – до 26-ти гривень за кілограм.  Консервований горошок для салату за ціною 35 гривень. Ковбасу ж  продають від 60- ти гривень за кілограм.

Для м’ясної нарізки, у яку входитиме копчене м’ясо, салямі та підчеревина потрібно викласти понад 200 гривень, а сирна нарізка обійдеться хмельничанам у приблизно 150. Оселедець для салату «шуба» можна придбати за 60 гривень, а от скумбрію гарячого копчення – за 114.

До святковго столу фахівці радять обрати червоне сухе вино. За пляшку потрібно буде викласти близько 100 гривень. Міцніші напої значно дорожчі. А безалкогольні обійдуться у 80 гривень. За нашими підрахунками, орієнтовна вартість новорічного столу складе близько 1600 гривень.

" " " "