Святкування Дня незалежності на майдані.

1160

Україна – вільна, незалежна та квітуча. Саме тому у день народження країни вшановують людей, що звеличують її своєю працею. Кращі отримують відзнаки та подарунки, площа перетворюється на осередок дозвілля та сімейного відпочинку. Зі сцени звучать привітання, не забувають у цей день згадати і тих, хто віддав життя за Україну та досі стоїть на сторожі цілісності держави.

Цьогоріч  майдан Незалежності в обласному центрі заполонив національний колорит. Сотні людей у вишиванках, десятки привітних громад завітали відсвяткувати день народження країни великою подільською родиною.

З української пшениці господині печуть духмяні короваї, тож під час святкування кожен з районів представляв не лише національну вишивку, а й духмяну випічку. Короваї, пироги та смачна випічка на різні смаки – так учасники ярмарку демонстрували гостинність.  Хмельничани скуштували і пиріжків з різними начинками, адже в акції «Пиріг єднання» частували гостинцями безкоштовно.

На майдані вирував ярмарок – тут були представлені  вироби ручної роботи, картини  та вироби із металу. Ковалі показували свій хист, а пожежники демонстрували техніку. Бджолярі  давали дегустувати  мед ,  господині  вихваляли домашню ковбасу. Кожна з громад у наметах представила візитівку свого краю, його історію та працьовитих людей.

У день народження країни звучать народні мотиви, гарні слова та побажання нашим воїнам якнайшвидшої перемоги. Наша Україна  вже пройшла нелегкий  шлях до Незалежності, тож усі труднощі та зазіхання ворогів мусимо подолати.

Таке привітання звучить від народного колективу з Теофіпольщини. Артисти вже 35 років співають народних пісень. У день свята приїхали до обласного центру – з музичними подарунками.

Жовтогарячі кульки, національний одяг та щирі усмішки – Україна відзначає 26 річницю Незалежності. Ми – вільна нація, що вміє не лише святкувати, а й відстоювати свою незалежність, коли на неї зазіхають підступні сусіди.

 

" " " "