У мікрорайоні Озерна поселилися правоохоронці.

1371

У мікрорайоні Озерна поселилися правоохоронці. Напередодні Дня незалежності тут відкрили нову поліцейську станцію. 350 тисяч гривень і старе приміщення дільничного пункту міліції перетворилося на сучасний офіс для копів. Дільничний офіцер Віталій Ващишин, котрий відтепер тут працюватиме, пригадує, до ремонту приміщення виглядало, м’яко кажучи, сумно.

Тепер у приміщенні – все необхідне і навіть більше. Кімната відпочинку, міні-їдальня, санвузол і, звісно, просторе приміщення для прийому громадян із відповідно обладнаним робочим місцем – комп’ютер, інтернет – все, про що раніше поліціянти й не мріяли – тепер мають – прямісінько у зоні свого обслуговування. Кажуть, робота в таких умовах, буде у радість. До речі, її у мікрорайоні не бракує.

Простіше кажучи, працювати є з чим. А з відкриттям оновленої поліцейської станції ще й є де. Заступник керівника національної поліції України, котрий завітав на відкриття об’єкту, каже, створення у найбільшому – 40-тисячному мікрорайоні міста такого блага насправді було необхідністю. Якщо раніше на таку кількість людей тут працював лише один дільничний, то, маючи, так би мовити, власну базу, поліцейських на районі побільшає. А, відтак, зменшиться кількість і правопорушень, і правопорушників. Бо контроль на лінії буде постійним.

Правоохоронці не приховують, убезпечення мікрорайону шляхом створення поліцейської станції стало можливим завдяки допомозі мецената. Кажуть, дякуючи його активній позиції, мешканці Озерної житимуть спокійніше, бо поліцейські працюватимуть у комфортних умовах – краще та якісніше.

Власне, така ж поліцейська станція незабаром має з’явитися в іще одному мікрорайоні міста. Мер обласного центру каже, її спорудять на зекономлені бюджетні кошти. За них також придбають правоохоронцям автомобіль.

Бути поруч громади та не стояти осторонь її проблем – головне, до чого має прагнути кожна гілка влади, переконаний народний депутат України Сергій Лабазюк. Каже, шляхом співпраці – на рівні місцевому, обласному та центральному можна зробити чимало потрібного та корисного, головне – чути людей і пам’ятати їх побажання – закон для посадовця.

Поліцейські краю не приховують, й надалі сподіваються на підтримку з боку влади та меценатів. Підтримку громади Озерної вони вже мають. Принаймні її наймолодші представники не можуть натішитися тим, що відтепер правоохоронці практично житимуть поруч. Переконують, на мікрорайоні люди у формі справді потрібні.

 

" " " "